Neša Galija acoustic duo ponovo u Tuzli

Publiku koja uživa u dobrom, starom rock&rollu zasigurno će obradovati informacija da niz izuzetno uspješnih koncerata širom Bosne i Hercegovine, u septembru nastavlja legendarni Neša Galija, frontman grupe koja na muzičkoj sceni traje već 47 godina.
Jesen u znaku velikih hitova poput “Dodirni me”, “Stare trube”, “Još uvek sanjam”, “Digni ruku”, Tuzla će, sa Nešom Galijom i gitaristom Goranom Vičetićem, muzičkom dvojcu, doživjeti 30. septembra 2023. kroz acoustic rock&roll šou u Bosanskom kulturnom centru Tuzlanskog kantona u Tuzli.

Tuzlaci nakon nekoliko uspješnih Nešinih nastupa u Domu mladih Tuzla, već pet godina čekaju njegov povratak u grad gdje se tradicionalno njeguje i cijeni iskreni rock&roll. Interesovanje u prvim danima najave ovog događaja nagovještavaju da bi koncertna dvorana BKC-a u Tuzli mogla biti ispunjena do posljednjeg mjesta.

Inače, Galija je jedan od najtrajnijih rock&roll sastava u regionu, osnovan 1976. godine, kada je Nenad Milosavljević Neša, već tada poznat kao kantautor i samostalni muzičar (vokal, akustična gitara, usna harmonika) okupio rock grupu za učešće u pozorišnoj predstavi “Treća polovina” amaterske pozorišne družine iz Niša.

Početak je to fantastične karijere tokom koje je Galija odsvirala bezbroj koncerata i neponovljivih hitova, te objavila 15 studijskih, jedan uživo i šest kompilacijskih albuma.

Dva vrhunska virtuoza i neponovljiv glas Neše Galije garantuju fantastičan koncert za koji će se sa sigurnošću tražiti karta više.
Ulaznice za koncert Neše Galije, koji organizuje ArtWork produkcija, su u prodaji svaki radni dan od 08:00 do 15:00 sati u Biletarnici BKC TK.
Sve dodatne informacije i rezervacije zainteresovani mogu dobiti pozivom na broj telefona 035 311 070 ili e-mail adresu: marketing@bkctuzla.ba./JU BKC TK/