NIP:Saopštenje za javnost

Poštovani sugrađani,

Gorući problem, koji je posebno izražen ovih dana je problem vodosnabdijevanja.
Svjedoci smo da manjak vode osjete mnogi naši sugrađani, a posebno mještani Đurđevika, Kovača, Dubrava, te užeg gradskog jezgra. Problem snabdijevanja vodom ovih područja je prisutan duži niz godina, a obećanje da će se riješiti nikako da ugleda svjetlo dana.

Svjesni smo činjenice da ovo nije jednostavan problem, da zahtijeva kvalitetnu pripremu, novac, vrijeme, istraživanja ali isto tako smo svjesni da se manipuliše više od dvadeset godina i građanima obećava rješavanje ovog problema.

Imali smo i obećanja kada se osnuje novo preduzeće “Vodovod i kanalizacija”, da će “teći med i mlijeko” nakon što je propalo ili uništeno prethodno preduzeće “Javno komunalno preduzeće Živinice”, ali smo danas takođe svjesni da je ovo preduzeće poslužilo uglavnom za uhljebljavanje podobnih, a ne stručnih kadrova koji su samo teret za naš Budžet i građane Živinica. Mnogo se novca iz Budzeta izdvaja za ovo preduzeće bez vidljivih rezultata.

Gradski odbor Naroda i Pravde poziva vlast u Živinicama da konačno počnu raditi za dobrobit svih građana Živinica, a ne samo uskog kruga ljudi, da se domaćinski ponašaju te da konačno, istinski i iskreno pristupe rješavanju pitanja vodosnabdijevanja, a posebno vodovoda Trokino brdo, Sinac-Rijeka i bunara u Baricama, neophodnih za snabdijevanje vodom gradskog jezgra./Press služba GO NiP Živinice/