Novo lice BKC Živinice

Ovih dana privode se kraju radovi na utopljavanju i uređenju fasade zgrade Bosanskog kulturnog centra.Ovo kulturno zdanje puni 35 godina od kako je izgrađeno i bilo je vrijeme da se poboljša izgled objekta.

“Mi u ovoj prvoj fazi uređujemo oko 900 kvadratnih metara površine objekta, a ta sredstva smo dobili od Budžeta Grada Živinice.Kako se vidi radovi su pri kraju, tako da ćemo znatno poboljšati izgled BKC, a ostvarit ćemo i značajne uštede kada je riječ o utrošku energenata za topifikaciju tokom zimskog perioda”, kaže nam direktor JU BKC Živinice Mevludin Ferhatović.

Nadalje saznajemo da se ovdje neće stati i da će uslijediti i II faza uređenja vanjskog izgleda BKC, o čemu direktor Ferhatović kaže:

“Imamo obećanja sa viših nivoa vlasti da bi mogli dobiti potrebna sredstva, kako bi u cjelosti završili fasadu.Pregovori su u toku s predstavnicima Ministarstva prostornog uređenja i okoliša, te mislim da ćemo dobiti potrebna sredstva i u cjelosti završiti uređenje zgrade BKC”.

Uporedo s uređenjem objekta u BKC se organizuju raznovrsni kulturni sadržaji, kao promocije knjiga, obiljležavanje određenih godišnjica, pripreme pozorišnih predstava i drugih kulturnih događaja./Š.G./