Očuvanje lika i djela dr.Samira Kamenjakovića

Nakon veličanstvenog ispraćaja iznenda preminulog gradonačelnika Grada Živinice dr.Samira Kamenjakovića, organizovanjem komemorativne sjednice i dženaze u Donjoj Lukavici, te proglašenjem trodnevnih Dana žalosti i upisvanjem građana u knjigu žalosti, dolaze prijedlozi ka očuvanju lika i djela našeg uspješnog gradonačelnika.

Tako je predsjednik Sportskog saveza Grada Živinice Mirnes Vejzović pokrenuo inicijativu da Gradsko vijeće razmotri mogućnost za izmjenu odluka o nazivu ulica, te davanja imena mosta na Spreči u Suhoj:

“Danas sam u ime Sportskog saveza Grada Živinice, KBV “Flek Tom Cat” Živinice, te u svoje lično ime, ali i sa grupom prijatelja koji su zajedno sa mnom uputili inicijativu Gradskom vijeću Živinice: gradski vjiećnici Esad Halilović i Jasmin Halilović, direktor KPZ Tuzla Jasmin Omerbegovic, zastupnik u Skupštini TK Edin Dedić, Sekretar Gradske uprave Suvad Butković, direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla Dževad Halilčević..
Mene je moj gradonačelnik učio da reagujem sad i odmah, bez odlaganja. Naučen tom lekcijom danas smo krenuli u očuvanje lika i djela dr. Samir Kamenjakovica!

Naša je želja da se Ulica oslobođenja i dio Ulice Prvog marta preimenuju u Ulicu dr.Samira Kamenjakovića.Takođe želimo da se novoizgrađeni most na Spreči u Suhoj imenuje u “Most dr.Samira Kamenjakovića”, rekao nam je Vejzović.

Naravno, ima još niz mogućnosti da se trajno obilježe lik i djelo čovjeku kojemu su građani na izborima dva puta poklonili povjerenje da bude na čelu općine/grada Živinice, a gradonačelnik im se svojom aktivnošću i predanim radom na najbolji način odužio i sve nas zadužio da to nikada ne zaboravimo.

Tako bi trebalo postaviti bistu dr.Samira Kamenjakovića na prikladne lokacije, kao ulaz u gradsku upravu, Gradskom parku i Donjoj Lukavici./Š.G./