Održan “Proljetni maskenbal”

Puno zabave i smijeha danas je bilo na ulicama grada.Mališani osnovnih škola, te polaznici predškolskih ustanova, kao i dio polaznika srednjih škola danas su učestvovali u “Proljetnom maskenbalu”.

Velika fešta pod maskama krenla je ispred Prve osnovne škole, potom se kretala Školskom ulicom, te pored zgrade gradske administracije, Gradskog bulevara i na kraju se zaustavila na novoj šetnici kod bivšeg hotela Konjuh.

“Turistička zajednica Grada Živinice je sponzot Maskenbala, tako da smo željeli uljepšati ovaj događaj.Pripremili smo određeni materijal za dekoraciju događaja, kao i piće za osvježenje svih učesnika”, rekao nam je predsjednik TZ Grada Živinice Edvin Selić.

Atmosfera je bila prava maskenbalska, razdragana djeca su skrenula pažnju prolaznika, pa su sa svih strana”sijevali”snimci sa mobilnih telefona.Direktor Prve OŠ Asif Andelić je zadovoljan realizacijom planiranih aktivnosti:

“Drago nam je da su svi naši prosvjetari koji su angažovani da pripreme maskenbal u cjelosti ispunili zadatak.Djeca iz JU Dječijeg obdaništa i PPU Mery Isabel su nam se pridružila, a takođe i učenici živiničkih sredniih škola, gdje su najviše posla imali budući frizeri i kozmetičari.Dramski studio Aplauz dao je poseban ton današnjem događaju”.

Puno humora i zabave, uz bend JU Gimnazije, učinili su da ovaj događaj ostane nezaboravan, a sve to u organizaciji Aktiva razredne nastave Prve OŠ./Š.G./