Održana manifestacija “Internacionalna kuhinja”

Danas je u parku iza Hotela Konjuh/bivšeg/ organizovana Internacionalna kuhinja, uz učešće više nacionalnih, te domaćih kuhinja.Tu su bili i članovi Lovačkog društva Toplica, koji su predstavili nekoliko prepariranih divljači, a pokazali su i kako se pravi lovački gulaš?

Nije izostao ni tradicionalni pasulj koji su spravljali aktivisti Merhameta.Tuzlanska pivara, te Semić Visoko pokazali su zašto tako visoko kotiraju na tržištima.

Veliki broj prisutnih pozdravio je visoke goste koje je predvodio domaćin gradonačelnik dr.Began Muhić.U parku prisutnima su se obratili premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić, ambasador Italije u BiH Marco di Ruzza i gradonačelnik Muhić.

“Zahvaljujem se ambasadorima i predstavnicima diplomatsko konzularnih predstavništava koji su danas sa nama, da svijetu približimo Živinice, na dobrom smo putu da s građanima još puno toga uradimo.Podsjećam da smo drugi u Tuzlanskom kantonu po ekonomskom razvoju, a deseti u BiH i idemo još brže naprijed.Danas se želimo na lijep način predstaviti, da brendiramo našu gastro ponudu.Želimo turistima ukazati da nisu samo Sarajevo i Mostar značajne turističke destinacije, već da dođu i u Živinice.Možda je u tim mjestima bolja ponuda, ali boljih ljudi od Živiničana nema”, rekao je Began Muhić.

Svečanim presjecanjem vrpce otvarana je turistička manifestacija “Internacionalna kuhinja”, a vrpcu su presjekli premijer TK Irfan Halilagić, predsjednik Skupštine TK Žarko Vujović, gradonačelnik Began Muhić, predsjedavajući GV Nail Jusič i predstavnici diplomatsko konzularnih predstavništava u BiH.

Kako smo već istakli ponuda je bila kvalitetna i obilata, te su posjetioci uživali u gastronomskim kvalitetima doamćih i stranih kuhinja.

Put ka štandovima sa hranom bio je ukrašen raznobojnim suncobranima, pa je i to doprinijelo da ovaj neobični događaj bude upamćen./Š.G/