Održana sjednica Aktiva direktora Grada Živinice

Danas je održana konstituirajuća sjednica Aktiva direktora osnovnih škola Grada Živinice.Nedavno je u svih 9 osnovnih škola izvršen izbor novih direktora , te je zato došlo do održavanja današnje konstituirajuće sjednice.

U Prvoj osnovnoj školi direktorica je Senada Bojagić, Druga OŠ Mirela Salkić, OŠ Đurđevik Amela Mehmedović, OŠ Bašigovci Amir Hodžić, OŠ Šerići Mirsada Bijelić, OŠ Gornje Živinice Seida Šabanović,OŠ Grčanica Medisa Muhić i OŠ Dubrave Nedim Sivčević.

Na dnevnom redu raspravljalo se o izboru predsjednika Aktiva direktora,2.Dogovor oko završetka nastavnog dijela školske godine i 3.Tekuća pitanja.

Za predsjednicu Aktiva direktora Grada Živinice izabrana je Amela Mehmedović-direktorica OŠ Đurđevik, koja je na toj funkciji bila i ranije.

Kada je riječ o aktuelnostima pred kraj nastavnog dijela školske godine zaključeno je da će se postupiti prema uputama nadležnog Ministarstva za prosvjetu.Pod tekućim pitanjima je uslijedio zaključak da škole neće organizovati proslave matura za učenike koji završavaju svoje školovanje.

Više o današnjoj sjednici Aktiva direktora saznajemo od direktorice Amele Mehmedović:

“Sada je aktuelna tema proslave matura učenika koji završavaju svoje osnovnoškolsko obrazovanje.Škole, u skladu s mejrama nadležnih organa, ne mogu organizovati takve proslave.Ali, to ne znači da se te proslave neće održati, jer to mogu organizovati učenici mimo školskih organa ili vijeća roditelja osnovnih škola.Bilo kako bilo, ko organizuje takve proslave morat će se pridržavati odgovarajućih mjera nadležnih organa”, istakla je Amela Mehmedović./Š.G./