Održano prvenstvo u modernim plesovima

Nedavno je održano Državno prvenstvo u modernim plesovima u Bihaću, u organizaciji Saveza modernih plesova u BiH , čiji tehnički realizator je PK „Virus“ Bihać.

Prvi dan prvenstva je bio rezervisan za street dances i Latino show na kojem su uzeli učešće i predstavnici UPK iz Tuzle. U izuzetnoj konkurenciji u kategoriji Hip hop battle Melisa Činić je osvojila zlatnu medalju kao i u kategoriji Hip hop solo female Adults 1. Učešćem na DP i osvajanjem zlatnih medalja postala je član reprezentacije koja će Bosnu i Hercegovinu predstavljati na međunarodnim takmičenjima u organizaciji članica International dance organization (IDO).

„Nakon osvajanja Državnog prvenstva u ove dvije kategorije Melisa Činić je stekla pravo učešća i predstavljanja Bosne i Hercegovine na međunarodnim takmičenjima.Ubrzo ćemo početi sa pripremama i nadamo se da će Melisa ostvariti zapažene rezultate na IDO takmičenjima jer se zaista radi o vrhunskom plesaču.“-saopštila je trenerica modernih plesova Meliha Jahić.

Pored priprema za IDO takmičenja, Melisa će se uporedo pripremati za finale Red Bull Dance Your Style koje će se održati u Parizu./Alan Alagić/