Oduševio nastup Mirze Selimovića

Večeras na Gradskom bulevaru nastupa poznati estradni umjetnik Mirza Selimović, čija je karijera ubrzano krenula nakon pobjede na regionalnom takmičenju”Zvijezde Granda”.I danas je jedan od najpoznatijih pjevača Grand produkcije gdje je snimio dva singla”Sto kafana” i Nema srećnog kraja”.

U gradu je postojalo veliko interesovanje za nastup Mirze Selimovića i koncertu je prisutan veliki broj, ne samo mladih, već sugrađana svih generacija.

U znak sjećanja na gradonačelnika dr.Samira Kamenjakovića, Turistička zajednica našeg grada, pod pokroviteljstvom v.d. gradonačelnika Begana Muhića, organizuje kulturnu manifestaciju Dani Samira Kamenjakovića.

Predsjednik Turističke zajednice Grada živinice Edvin Selić nam je rekao da je zbog velikog interesovanja građana riješeno da se koncert Mirze Selimovića održi na Gradskom bulevaru.”Do sada smo imali nastup Kamernog simfonijskog orkestra iz Zenice, kao i estradnu umjetnicu Amiru Medunjanin, te da će biti još ovako lijepih nastupa u narednom periodu”, rekao je Selić.

Bend koji prati Mirze Selimovića nastupio je u sastavu Rijad Habibović-gitara, Amir Zukić-klaviatura, Mensur Lukavačkić-bubnjar i Edin Kuduzović-bas.

Pred nastup u Živinicama Mirza Selimović nam je rekao da mu je zadovoljstvo nastupiti u gradu pod Konjuhom i da se raduje velikom broju fanova koji su došli da vide ovu muzičku zvijezdu mlađe generacije./Š.G./