Omladinska banka sumirala postignute rezultate

Od kada je osnovana marta 2012.godine Omladinska banka Živinice postigla je zapažene rezultate, uz podršku Fondacije Mozaik i Općine Živinice. Danas je održana svečana ceremonija prezentacije uspješno provedenih projekata u ovoj godini na području općine Živinice.

Projekt menadžer Fondacije Mozaik Dženan Šarić je zadovoljan postignutim u općini Živinice i prilikom ceremonije je rekao:

“Ove godine podržano je i realizovano 6 projekata u vrijednosti od 22.987 KM. Od tog iznosa općina Živinice je sufinansirala 6.241 KM, dok je učešće Fondacije Mozaik 4.031 KM. Neformalne grupe su obezbijedile kroz mobilizaciju lokalnih resursa iz zajednice 12.714 KM. Bitno je napomenuti da je Fondacija Mozaik na nivou 28 općina podržala 176 projekata, od kojih je 165 uspješno realizovanu u periodu od 1.jula do 30.oktobra ove godine”.

Općina Živinice redovno podržava projekte mladih, pa će tako nastaviti i ubuduće- naglasio je općinski načelnik Asim Aljić na današnjoj svečanoj ceremoniji prezentacije projekata:

“Općina živinice je prepoznala aktivnost mladih i uključila se sa novčanom podrškom za ovih 6 projekata. Drago mi je što je sve više mladih uključeno u razne aktivnosti, kojima je cilj poboljašnje uvjeta života u svojim sredinama. Čestitam svim učesnicima u realizaciji projekata, uz obećanje da ćemo i dalje biti podrška aktivnosti mladih na ovakvim i sličnim poslovima”.

Od 6 realizovanih projekata tri su na području Dubrava, gdje su mladi gradili sportske terene, sanaciju otpadnih voda i uređenje česme za potku vodu, izgrađen je šadrvan kod Osmanove pećine na području Svojata, sportski teren u Baricama i narodna nošnja KUD Priluk.

Program svečane ceremonije vodile su Jasmina Maslić i Emina Mešić, koje su podsjetile prisutne na svih šest realizovanih projekata, te velikom doprinosu mladih u stavranju boljih uslova za život u svojim zajednicama. Svim učesnicima u ralizaciji projekata, pojedincima i pravnim subjektima, dodjeljene su zahvalnice, kao izraz priznanja za nesebičnu pomoć./Š.G./

Na slici: Narodne nošnje KUD Priluk