Orašje domaćin državnog takmičenja BiH iz prve pomoći

U subotu, 25.marta, održava se 19. Državno takmičenje iz pružanja prve pomoći.Organizator takmičenja je Društvo Crvenog krsta/križa BiH/Red Cross Society of B&H kroz strukturu Crveni križ Federacije Bosne i Hercegovine – Red Cross of FBiH , a takmičenje se organizuje u Orašju.

Ekipa Crvenog križa Grada Živinice se kroz učešće na svim nivoima takmičenja plasirala i na Državno takmičenje.

S obzirom na okolnosti koje su zadesile naš grad i smrt uvaženog gradonačelnika dr. Samira Kamenjakovića, donijeli smo odluku o preimenovanju naše ekipe koja će na Državnom takmičenju nastupiti pod nazivom “Tim mladih dr. Samir Kamenjaković” Crvenog križa Grada Živinice!

Naime, naš gradonačelnik je davao kontinuiranu podršku našoj organizaciji i smatramo da je ovo najmanje što možemo uraditi kao znak poštovanja i zahvalnosti za sve urađeno.Ekipa omladine Tim mladih “Dr. Samir Kamenjaković” Crvenog križa Grada Živinice će nastupiti u sastavu:

1. Rukija Hodžić – kapiten
2. Leila Nurkić
3. Neira Mulić
4. Muzafer Jusić
5. Nemra Brkić
6. Ajna Hasanović
Instruktor ekipe: Semir Muhić

Pored ekipe omladine na takmičenju će učšće uzeti i ekipa podmlatka JU “Prva osnovna škola” Živinice u sastavu:

1. Nejra Halilović – kapiten
2. Delila Šarac
3. Nedim Bajrić
4. Belma Hadžić
5. Edna Fočić
6. Ilma Subašić

Pored ekipa na takmičenje ide i veliki tim ljudi u ulozi sudija, markiranta, šminkera, te ostalih učesnika bez kojih ovo ne bi bilo moguće.Naše ekipe predstavljaju našu organizaciju i naš grad, te Crveni križ Tuzlanskog kantona i Tuzlanski kanton.

Nadamo se uspješnom plasmanu naših ekipa i što boljim rezultatima.Još jednom porodici gradonačelnika dr. Samira Kamenjakovića izražvamo iskreno saučešće, a nadamo se da će sve urađeno ostati zapamćeno i poštovano./Press CK Grada Živinice/