OŠ Đurđevik:Uskoro nova stolarija i fasada

Nakon višegodišnjeg iniciranja da učenici i nastavno osoblje Osnovne škole Đurđeviku dobiju bolje i uslovnije prostorije za pohađanje nastave, konačno je ova inicijativa direktorice Amele Mehmedović urodila plodom.O tome kaže:

“U okviru Programa energetske obnove javnih objekata na Tuzlanskom kantonu koju provodi Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona, uvrštena je energetska obnova JU Osnovne škole Đurđevik u Đurđeviku, sa iznosom od 220.000 KM. Navedenim iznosom biće zamijenjena stolarija i ugrađena fasada na dva objekta centralne škole. Prvi put od kako postoji škola uložit će se značajna sredstva u našu školu zahvaljujući ministru Elviru Rožnjakoviću, koji je imao sluha i razumijevanja za naše probleme, a kojem se ovom prilikom u ime menadžmenta škole iskreno zahvaljujem”,rekla je direktorica Amela Mehmedović.

Tako će Osnovna škola u Đurđeviku dobiti znatno bolje uslove za rad, na zadovoljstvo svih učenika i zaposlenih u ovoj odgojno obrazovnoj ustanovi./Tim za medije/