OŠ Gornje Živinice:Učenica generacije Svjetlana Babić

Približava se kraj školske godine, a oni “najstariji” školarci, tj.maturanti, već su dobili svoje diplome za nastavak daljeg školovanja.Obilježavanje Dana škole u OŠ Gornje Živinice 31.maja, bila je prilika da se proglasi učenik generacije ove odgojno obrazovne ustanove.Ta titula pripala je učenici IX razreda Svjetlani Babić.Evo šta Svjetlani znači ovo prestižno priznanje za prethodnih 9 godina školovanja:

“Ponosna sam što sam učenica generacije Osnovne škole “Živinice Gornje”, male ali dušom velike škole.Titula učenika generacije mi doista znači puno, svjedok sam da se svaki naporan trud, rad i zalaganje isplati. Moj put nije bio lak, ali sam se trudila svaki dan biti bolja i napredovati u svakom pogledu.Pored odličnog uspjeha tokom devet godina školovanja, aktivni sam član sekcija i dodatnih nastava u svojoj školi”, kaže nam Svjetlana.

Ova uspješna učenica bila je učesnik na takmičenjima znanja, tehničkim smotrama i literarnim konkursima. Ove godine je na međunarodnom literarnom konkursku, koji je organizovala Gradska knjižnica Velika Gorica, osvojila 3. mjesto na što je posebno ponosna. Evo još nekoliko činjenica koje Svjetlanu Babić svrstavaju u sam vrh naših najboljih đaka:

“Bila sam učesnik na općiniskim i kantonalnim takmičenjika znanja iz pojedinih predmeta, te takođe ostvarila dobre rezultate.Pored školskih obaveza i vannastavnih aktivnosti, već sedam godina treniram moderne plesove u Plesnom Studiju “DINNA” Živinice. Svoj plesni klub i grad sam predstavljala na festivalima, državnim prvenstvima, kao i na internacionalnim plesnim takmičenjima. Dodijeljeno mi je 3. mjesto za najuspješniju pionirku u kategoriji individualnih sportova za 2018. godinu.U svoj grad sam se uvijek vraćala ponosna, s medaljama oko vrata, kako u solo kategorijama, tako i u paru, te grupama.

Pored plesa bavim se pisanjem proze i poezije. Smatram da je svestranost veliki Božji dar zbog čega sam veoma zahvalna. Želim se još jednom zahvaliti svojim roditeljima, upravi škole, učiteljicama, nastavnicima, svim uposlenicima i mojim prijateljima na pruženoj podršci.Svim ostalim učenicima želim poručiti da slijede svoje ciljeve i ne dozvole da ih iko spotakne na njihovom putu”, kaže nam odlična, zadovoljna i sretna učenica generacije Osnovne škole Gornje Živinice Svjetlana Babić, koja će svoje školovanje nastaviti u Srednjoj medicinskoj školi Tuzla./Š.G./