OŠ Gračanica: Obavljena primopredaja rukovodne dužnosti

Danas je Osnovna škola S.Gračanica dobila novog direktora.Umjesto Medise Muhić, kojoj je istekao četverogodišnji mandat, za novog direktora izabran je Ibro Ćasurović.

Priliko obavljanja primopredaje rukovodne dužnosti u OŠ S.Gračanica, novi direktor je poklonio buket cvijeća Medisi Muhić, čestitajući joj uspješno rukovođenje tokom prethodnog mandatnog perioda.

“Obavili smo primopredaju i hvala direktoru Ćasuroviću na poklonu, lijepom znaku pažnje, a ujedno mu, kao i cijelom kolektivu, želim sve najbolje i puno uspjeha u daljem radu.Hvala kolegicama i kolegama na saradnji, koja je bila izuzetna u prethodne 4 godine”, rekla je profesorica Medisa Muhić.

Novi direktor Ibro Ćasurović je osnovn školu završio u Gračanici, potom je nastavio u MSŠ Živinice, koju uspješno završava i postaje mašinski tehničar.Upisuje se na Filozofski fakultet u Tuzli, gdje je stekao zvanje profesora Historije.

Svoju radnu karijeru započeo je u više škola Tuzlanskog kantona.Posljednji angažmani su mu bili u JU Gimnazija Živinice, MSŠ Živinice i MSŠ Lukavac, gdje je radio kao profesor latinskog jezika.O novom angažnmanu kaže:

“Veliki je doživljaj kada postanete direktor škole u kojoj ste nekada bili učenik.Sjećanja na te davne školske dane su pomješana, te ću zato nastojati pružiti svoj maksimum da nasatavimo postizati uspjehe koji se od nas prosvjetara očekuju.Još samo da prođu ove teškoće po sve nas, izazavane virusom korona, pa da krenemo u realizaciju odgojno obrazovnih zadataka”, kaže nam direktor Ćaurović./Š.G./