OŠ Šerići pobjednik Grada Živinice iz historije

Danas je u Drugoj osnovnoj školi održano takmičenje učenika VII razreda osnovnih škola Grada Živinice iz historije.Na takmičenju je učešće uzelo 8 osnovnih škola Grada Živinice, a deveta (Gornje Živinice) nije učestvovala na takmičenju.

Od direktorice Druge OŠ Mirele Salkić saznajemo rezultate današnjeg takmičenja:

“Pobjednik je ekipa Osnovne škole Šerići, čiji su takmičari osvojili maksimalan broj bodova.Drugo mjesto pripalo je učenicima OŠ Đurđevik, dok je trećeplasirana ekipa OŠ Višća.Čestitam ekipama koje su postigle najbolje rezultate, kao i učenicima koji su se plasirali na takmičenje VII razreda iz histroije na TK”.

Ekipu Šerića predstavljali su učenici Asja Pepić i Omar Osmanović koji su osvojili 200 bodova.Oni su se plasirali na Kantonalno takmičenje, a takođe i slijedeći učenici predstavljaće Grad Živinic na TK takmičenju:Emrah Nišić OŠ Đurđevik osvojio 94 boda, Ahmed Suljić takođe OŠ Đurđevik osvojio 91 bod, Lejla Hodžić OŠ Gračanica 91 bod, Nejra Brčaninović OŠ Višća 91 bod,Anis Meštrić OŠ Višća 87 bodova i Nejla Ferizović OŠ Gračanica osvojila 85 bodova.

Učenici koji su osvojili najviše bodova dobili su diplome, koje će ih podsjećati na velike rezultate koje su postigli  na ovom takmičenju./M.Nurkić/