OŠ Živinice Gornje:Održana manifestacija Mini olimpijske igre

Danas je na poligonu JUOŠ Živinice Gornje održana školska sportska manifestacija pod nazivom Mini olimpijske igre za učenike od 6. do 9. razreda. Ovaj događaj je došao kao završnica aktivnosti našeg razvojnog tima koji je duže od mjesec dana radio na različitim aktivnostima pod nazivom “Mart mjesec tolerancije”.

Kroz sve aktivnosti se radilo na aktiviranju učenika u različitim radionicama i predemetima. Najčešće su slate poruke razumjevanja, mira, ljubavi, drugarstva i dr, kako su na kraju i timovi nosili imena. Učešće je uzelo dvanaest ekipa, sačinjeno od svih razredan, a takmičili su se u četiri discipline i to: Mini golf, Corfball, Mini World Gornje Živinice (polihon spretnosti) i igra Između dvije vatre. Pobjedu je odnijela ekipa RAZLIČITOST na čelu sa kapitenom Belmom Imamović.

Organizacija igara je pripala timu nastavnika predvođenih direktoricom škole Jasminom Kakeš i aktivnim učešćem pedagoga škole Edininom Kiselica. Kada je riječ o nastavnom osoblju igrama je koordinisao nastavnik za tjelesni i zdravstveni odgoj Mirza Memić, uz veliku podršku Vanje B. Milić (engleski jezik), Amira Mehmedinovića (tehnički odgoj), Arsene Selić (biologija), kao i ostali uposlenici škole.

Sve ovo su podržali i bili potpora Fondacija MIOS Tuzla, KLAS doo Sarajevo i SD RUBIN doo Tešanj, kao i Policijska uprava Živinice./Tim za medije/