Otvoren Festival Dječiji život nije šala…

Press konferencijom u prostorijama Udruženja “Zemlja djece u BiH” zvanično je otvoren četverodnevni festival “Dječiji život nije šala i mi imamo svoje prava” koji se već tradicionalno obilježava u okviru Dječije nedjelje.

Predstavnici Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak TK, Centra za socijalni rad Tuzla i Udruženja “Zemlja djece u BiH” poslali su snažnu poruku o važnosti dječijih prava te pozvali na poštivanje istih od strane odraslih i svih ostalih društvenih faktora koji se nalaze u službi zaštite djece.

Nakon press konferencije realizovana je Vesela olimpijada za učenike sedam osnovnih škola sa područja Tuzlanskog kantona, među kojima su bili i učenici Druge osnovne škole Živinice.

Naredna tri dana (08.,09.,10.10.2019.) aktivnosti obilježavanja Dječije nedjelje realizujemo na Trgu Slobode u vremenskom periodu od 11:00-14:00h. Aktivnosti su kulturnog, zabavnog, kreativnog i edukativnog karaktera te su otvorene za sve mališane. Dobro nam došli.

Festival se obilježava u okviru kantonalnog Programa Ministarstva za rad socijalnu politiku i povratak TK, te je podržan i od Federalnog ministarstva za rada i socijalne politike./M.Nurkić/