Otvorene prijave za 5. dm žensku utrku

Učešćem trkačice učestvuju u donaciji dm-a za nabavku besplatnih menstrualnih uložaka učenicama srednjih škola

Sarajevo 20.7.2022. – Otvorene su prijave za 5. dm žensku utrku, a sve učesnice i ove godine mogu birati kada i gdje žele da trče. Rekreativna ruta dužine 3,5 kilometra može se istrčati ili prošetati, u društvu ili samostalno, bilo kada i bilo gdje u periodu od 4.9. do 11.9.2022. godine. Sve zainteresovane dame se mogu prijaviti na utrku do 3.8.2022. godine.

„Drugi put organizujemo dm žensku utrku bez jedinstvenog starta. Prošle godine cilj je bio održati socijalnu distancu, ali i pozitivan duh. Ove godine nastavljamo tu praksu, ali iz malo drugačijih razloga. Želimo da sve dame bez obzira u kojem se mjestu nalaze same odaberu vrijeme i mjesto za trčanje. Učesnice mogutrčati ili šetati u svom gradu na lokacijama koje same izaberu. Promovisanjem zdravog i aktivnog načina životaželimo  inspirisatišto više žena“, poručila jeAjla Hadžić, menadžerica marketinga u dm-u.

Kotizacija za utrku se može uplatiti u periodu od 29.8. do 11.9.2022. godine i to kupovinom startnog paketa u dm prodavnici, koju učesnice biraju prilikom prijave na web stranici utrke www.dm-zenskautrka.ba.Od svake kotizacije, koja iznosi 10 KM , odnosno 7 KM za članice dm active beauty programa, dm će odvojiti 1 KM za nabavku besplatnih menstrualnih uložaka za učenice srednjih škola Kantona Sarajevo, što je početak jedne inicijative koja će nadamo se zaživjeti i širom BiH.

„Smatramo da je važno da svaka žena ima pristup proizvodima za njegu i održavanje intimne higijene te na ovaj način želimo podržati nastojanja da se smanje socijalni, ekonomski i psihološki izazovi sa kojima se djevojke i žene nerijetko susreću“, istakla je Ajla Hadžić, menadžerica marketinga u dm-u.

Sve trkačice koje se u skladu sa pravilima utrke registruju i uplate kotizaciju u dm prodavnici koju su odabrale prilikom prijave, očekuje dri fit majica i ceker sa gratis proizvodima dm-a i partnera. Broj prijava je ograničen./Alena Kulenović-Delić/

Više informacija o dm drogerie markt d.o.o.

dm je na bosanskohercegovačkom tržištu prisutan od juna 2006. kada je otvorena prva dm prodavnica u sarajevskom naselju Dobrinja. Za 16 godina dm se pozicionirao kao vodeća kompanija u kategoriji drogerija sa više od 1000 zaposlenika i 83 prodavnice u 44 grada te distribucijskim centrom u Sarajevu. U poslovnoj godini 2020/21. dm je u Bosni i Hercegovini ostvario promet od blizu 227 miliona KM. Asortiman dm-a obuhvata više od 15.500 proizvoda etabliranih svjetskih i domaćih proizvođača, među kojima je 25 dm robnih marki kao što su Balea, alverde, Mivolis, trend IT UP, Denkmit, babylove, dmBio i druge. U cjelokupnom asortimanu posebno mjesto zauzimaju organska hrana, prirodna kozmetika i ekološki prihvatljivi proizvodi.