Otvorene prijave za 7. dm žensku utrku

-Jedan od najvećih ženskih sportsko-rekreativnih događaja u BiH

Sarajevo, 8.4.2024. – Otvorene su prijave za jedan od najvećih ženskih sportsko-rekreativnih događaja, tradicionalnu dm žensku utrku. Sedma po redu utrka ove godine bit će održana 1.6.2024. s početkom u 11 sati. Sve zainteresovane takmičarke trčat će dobro poznatu rutu dugu 5 kilometara na sarajevskom Vilsonovom šetalištu. Broj učesnica je ograničen, a prijave su otvorene od danas, 8. do 25.4, putem web stanice www.dm-zenskautrka.ba. Kotizacija iznosi 13 KM. Utrka će imati i dodatnu vrijednost: Učešćem u utrci podržava se donacija higijenskih uložaka ženama u BiH.
„Kao dugogodišnji zagovornik zdravog života i bavljenja sportskim aktivnostima, dm je ponosan što će ponovno organizirati dm žensku utrku. Ove godine, učesnice utrke zajedno će trčati na Vilsonom šetalištu i još jednom pokazati da možemo i trebamo brinuti o fizičkom, ali i mentalnom zdravlju. Učešće u dm ženskoj utrci je prilika i da se pomogne zajednici: Ove godine posebni fokus stavit ćemo na menstrualno zdravlje žena“, kazala je Ajla Hadžić, menadžerica Marketinga u dm-u.
Prvih deset najbržih trkačica osvojit će medalje i bit će nagrađene dm poklon karticama. Za pobjednicu 7. dm ženske utrke nagrada je dm poklon kartica u vrijednosti od 400 KM, za drugoplasiranu dm poklon kartica u vrijednosti od 300 KM, dok je za treće najbolje vrijeme namijenjena poklon kartica u vrijednosti od 200 KM. Trkačicama koje se plasiraju od 4. do 10. mjesta bit će uručene dm poklon kartice u iznosu od 50 KM.
Preuzimanje startnog paketa u kojem se nalazi dri fit majica i startni broj bit će moguće prilikom registracije na dan utrke do 10:00 h, kao i 30.5.2024. u periodu od 17:00 do 19:00 h i u 31.5.2024. u periodu od 10:00 do 19:00 h. Sve učesnice će nakon istrčane utrke dobiti i poklon – ceker sa proizvodima dm-a i partnera.Sedma dm utrka svoja vrata otvorit će već od 9:30, a sve do 14 sati prisutni će uživati u zabavi na otvorenom, zdravim zalogajima i poklonima partera. Kompanija dm je i ove godine mislila na najmlađe koji će se moći zabaviti u dječijem kutku.

Više informacija o dm drogerie markt d.o.o.
dm je na bosanskohercegovačkom tržištu prisutan od juna 2006. kada je otvorena prva dm prodavnica u sarajevskom naselju Dobrinja. Za 17 godina dm se sa više od 1.100 zaposlenika i 91 prodavnicom u 47 gradova te distribucijskim centrom u Sarajevu pozicionirao kao vodeća kompanija u kategoriji drogerija. U poslovnoj godini 2022/23. dm je u Bosni i Hercegovini ostvario promet od 344,1 miliona KM. Asortiman dm-a obuhvata više od 13.000 proizvoda etabliranih svjetskih i domaćih proizvođača, među kojima je 30 dm robnih marki kao što su Balea, alverde, Mivolis, trend !t up, Denkmit, babylove, dmBio i druge. U cjelokupnom asortimanu posebno mjesto zauzimaju organska hrana, prirodna kozmetika i ekološki prihvatljivi proizvodi.
dm u BiH imidž Najpoželjnijeg poslodavca, priznanja koje mu je dodijeljeno deset puta, od toga osam puta zaredom, gradi kontinuiranom brigom o zaposlenicima te im, uz brojne pogodnosti kao što su redovni sistematski i stomatološki pregledi, školovanja i edukacije, svake godine isplaćuje regres i 13. platu.
Saopštenja za javnost na raspolaganju su Vam na https://www.dm-drogeriemarkt.ba/pr-imediji/saopstenja-za-medije, a arhiva fotografija na https://www.dm-drogeriemarkt.ba/pr-imediji/fotografije-za-medije.

Za više informacija molimo Vas kontaktirajte:
Ajla Hadžić, menadžer Marketinga, dm drogerie markt d.o.o.
Tel: 033/778-300, e-mail: ajla.hadzic@dm-drogeriemarkt.ba
Alena Kulenović – Delić, PR Director, agencija McCann
Tel: 033/267-121, e-mail: alena.kulenovic@mccann.ba