Otvoreni Dani dijaspore-Ljeto u Živinicama

Danas je svečano otvorena manifestacija Dani dijaspore-Ljeto u Živinicama.Manifestacija pod pokroviteljstvom grada krenula je od zgrade gradske uprave,koju je predvodio gradonačelnik Samir Kamenjaković, a osim domaćih učesnika tu su još i brojni gosti predstavnici ambasada zemalja učesnica Internacionalne ljetne kuhinje.

Već kraj sebilja prisutni su pratili Gradski hor, koji je izveo nekoliko melodija.Dalje na Gradskom bulevaru pratili smo bazarne dane, dok su odjekivali zvuci harmonika kraj vodoskoka.Kod Omege smo vidjeli tamburaše, tako da je put do Gradskog parka iza hotela Konjuh protekao u znaku muzike.

Tu u Gradskom parku Duvački orkestar Konjuh je dočekao učesnike manifestacije, izveli su himnu BiH, te je uz zvuke vokalne grupe Magnifico otovrena i Internacionalna kuhinja, uz učešće većeg broja domaćih i stranih gastronomskih jela.Svi prisutni imali su mogućnost probati jela domaćih i stranih kuhinja, te ocijeniti koja im je najbolja!Osim domaćih, prezentirano je nacionalnih kuhinja iz 16 država.

U parku su takođe prisutni mogli vidjeti izložbi umjetničkih slika sa Likovne kolonije koja je upriličena specijalno za ovu priliku.