Ove subote sajam zanatskog piva “CrafTZ Beer Fest”

Ovaj vikendDžumbus Festival” ,uz podršku  Udruženja “Tuzla Live”.donosi još tri događaja, za mlade a i malo starije generacije


U Subotu 14.8.2021. od 14h očekuje nas sve popularniji događaj u sklopu ovog festivala. Za malo starije generacije i sve ljubitelje piva, neizbježni sajam zanatskog/craft piva „CrafTZ Beer Fest“( FB event: http://bit.ly/CrafTZbf2021 ). Ove godine u Tuzlu nam dolaze, stari majstori Oldbridz iz Mostara ( www.fb.com/oldbridz ) veterani BH zanatskog pivarstva, zajedno sa nadaleko poznatim Gorštakom iz Banja Luke (www.fb.com/gorstak.pivara ). Tu je i već priznato Dobojsko Pivo (www.fb.com/dobojskopivo ) kao i novajlija na našim događajima craft pivara Laufer iz Brckog ( www.fb.com/Lauferpivo ). Svi dolaze sa odličnim receptima i super pričama da ih podijele s vama te nastave tradiciju promocije zanatskog pivarstva u BiH! Uz live muziku i craft pivo dobro druženje je zagarantovano.

Dan prije, u Petak 13.8.2021. od 19h na staroj lokaciji Zlatarske ulice održava se još jedan Graveyard Shift (FB event: http://bit.ly/DzF6_Didz6 ) i to u posebnom Petak 13. izdanju! Početak vikenda krećemo rasplesano uz pozitivnu energiju vec poznatog DJ para DJ Ekko & OG Flocc. U višesatnoj predstavi kroz zvuke Drumm and Bass, Techno i Trance elektronske muzike kao i throwback hitovima 2000tih iz RnB, Hip Hop i Pop culture, ovi mladi DJ-evi će započeti još jedan Džumbus vikend.

Na kraju vikenda, selimo se na lokaciju sportskog terena do Univerzitetske dvorane, gdje će se održati drugi po redu ovogodišnji događaj promocije skateboardinga kao olimpijskog sporta i bitnog dijela urbane kulture mladih. Event pod nazivom “STUDENTSKI SKATE SEŠ” (FB event:  https://bit.ly/SksStu21  ) organizovan od strane Kluba extremnih sportova “SALT” uz usku saradnju sa Fondacijom Tuzlanske Zajednice  https://www.fondacijatz.org  i Udruženjem “Tuzla Live”.  http://tuzlalive.org  posjetite u nedjelju 15.8.2020. od 15h do 19h.

Aktivnosti su podržali Federalno Ministarstvo za Kulturu i Sport, Fondacija Tuzlanske Zajednice te mnogi medijski prijatelji i lokalni poslovni partneri./Jelena Husanović/