Pčelarstvo:Senahidove zlatne medalje

Jedan od najuspješnijih pčelara u Tuzlanskom kantonu svakako je Senahid Čaušević.Za kvalitet meda koji dobiva iz svojih košnica više puta je nagrađivan, kao i nedavno na Petom međunarodnom sajmu pčelarstva u Gradačcu, kada je dobio zlatnu medalju za kvalitet.

“Pčelarstvom sam se počeo baviti prije 42 godine i imam 120 LR košnica.U odnosu na prethodnih par godina, ova godina je zadovoljavajuća, ali nije rekordna.Tokom dugih godina bavljena pčelarstvom pamtim i bolje godine”, kaže nam nagrađeni pčelar Senahid Čaušević.

Kladanjsko područje je zahvalno za pčelare, priroda je čista, tako da kvaliteta ne izostaje, o čemu Čaušević kaže:

“Ja živim u Kladnju, a pčele sam locirao u Gojakovićima i ovaj kraj je veoma zahvalan za pčelarstvo.Zahvaljujući iskustvu, stalnom stručnom usavršavanju na raznim seminarima i saradnjom sa drugim pčelarima bavim se i proizvodnjom polena, propolisa i voska”.

Tako to radi iskusni pčelar Senahid Čaušević, koji je na nedavnom Sajmu  u Gradačcu nagrađen i petom zlatnom medaljom za kvaliet meda.Otuda nema problema za plasman jer je odavno poznato u njegovom kraju- gdje građani mogu naći najkvalitetniji med?/Š.G./