Penzionerima otvorena vrata pošte, banaka i marketa

Prema naredbi Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva od danas,6. aprila do petka 10. aprila, u vremenu od 08.00 do 12.00 sati penzioneri mogu otići u pošte i banke radi preuzimanja svojih penzija.

Kako smo danas mogli vidjeti pred poštom i bankama obezbjeđena su dezinfekciona sredstva, a kada je do penzionera bilo je potrebno da imaju zaštitene maske i rukavice.Svi su čekali na svoje penzije na pristojnoj udaljenosti, te se na, osnovu viđenog, može zaključiti da su poštovane naredbe u vezi sa tim.Ipak, najveći red zapazili smo kod poslovnice Elektrodistribucije, jer su mnogi željeli da odmah poravnaju račune za električnu energiju.

Istovremeno je sugerisano ostalim građanima, koji nisu u kategoriji penzionera, da ne izlaze narednih pet dana od 8.00 do 12.00 sati, kada je penzionerima omogućeno kretanje. Prodavnice su danas bile dobro snabdjevene, tako da ništa nije nedostajalo, počev od brašna, ulja, šećera i ostalih namirnica, te sredstava za higijenu.Prema riječima penzionera, dobro je što su dobili mogućnost da nakon nakon dužeg perioda izađu iz svojih kuća i stanova, te malo prošetaju gradom i nabave neophodne potrebštine, a od petka ponovo će u karantin.