Pisma: Kako do čistog vazduha u gradu?

Ovih ljetnih dana ponovo smo pred problemom zagađenja vazduha i neprijatnog mirisa koji se širi ovim prostorima.Na ovaj problem ukazuje i naša sugrađanka, profesorica Jasmina Mujezinović.Prenosimo njeno zapažanje o ovoj aktuelnoj problematici:

Kada nakon ovako vrelog dana, željno iščekujući akšamsku svježinu, izađete u dvorište u nadi da ćete uhvatiti malo svježine…i umjesto divnog ljetnjeg povečerja u glavu vas kao malj udari užasan smrad, smrad crkotine sa Bingove spalionice animalnog otpada- fabrike pilića u Ciljugama!!!

Smrad neopisiv od kojeg glava zaboli istog momenta! I ponovo pitanje svim odgovornima i gradonacelniku i općinskim tj. gradskim vijećnicima:

-Šta radite?! Zar zaista mislite da nas išta od projekata koje ističete, od krpljenja ulica, biciklističkih staza, “kolača i igara”, ljeta na bulevaru… interesuje spram ovog problema? Ovog konstantnog trovanja? Pomisli li iko šta se može desiti biciklistima na ruti oko našeg grada kad Bingo spalionica odvrne ventile?!

Znate li koliko naših sugrađana boluje i umire od raka dok nam govorite o zdravom životu na dvokotačima?!

Izdali ste emanet sugrađana! Tražimo da se Gradsko vijeće očituje o ovome i zahtjeva hitnu inspekciju u Bingo spalionici!

Trenutno ne predstavljate birače, ne borite se za dobrobit sugrađana nego samo za sebe i svoje pozicije!