Počelo emitovanje TV emisije “Iz mlade zjenice”

Prvo izdanje nove TV emisije “Iz mlade zjenice” emitovano je proteklog vikenda na RTV Zenica. Svjež, mladalački pristup, dobra energija, zanimljivi sadržaji, ankete među mladima i starijima i korisne informacije – tako bi se mogao rezimirati ovaj prvijenac.

Tema prvog izdanja bila je online nastava, prednosti i teškoće koje je donijela, iz perspektive učenika/studenata i profesora. Kao najveći problem istaknut je proces izvođenja praktične nastave, posebno na Medicinskom i tehničkim fakultetima.

Da li biste povjerili svoje zdravlje medicinarima koji su završili školovanje online – bilo je anketno pitanje za građane, a imali smo priliku čuti i kakve su dogodovštine zabilježene tokom online predavanja, od upadanja članova porodice u kadar, preko zijevanja do drugih detalja kućne atmosfere.

“Obraćamo se onima koji mogu ostaviti trag koji će ukazati na promjene na društvenoj sceni”, kažu mladi voditelji Deniz Nadžaković i Ahmed Babić.

Poslušali smo kako su se zenički izviđači i jedna od krovnih organizacija za mlade u Zenici “Naša djeca” snašli u radu u online svijetu, a čuli smo i koji su to kursevi, takmičenja i poslovi za mlade u ponudi širom BiH.
Jedanaest članova Omladinske redakcije RTV Zenice, Deniz Nadžaković, Doris Bilić, Naida Varupa, Adna Smajlović, Džejla Korajlić, Ilma Šišman, Sara Gluhić, Delila Suljić, Dino Brljevac, Ahmed Babić i Jasna Heremić poručili su kako jedva čekaju da i u narednim sedmicama pokažu šta mogu i znaju.Emisija “Iz mlade zjenice” emituje se svake subote od 17 sati, a repriza je nedjeljom u istom terminu.

Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID)./Adisa Pobrić/