Pogledajte učesnike 13. Festivala Sevdalinke “Sevdalinko u srcu te nosim”

Festival Sevdalinke “Sevdalinko u srcu te nosim” je jedini događaj  posvećen sevdalinci u svijetu koji ima društvenu i kulturno-historijsku misiju očuvanja i prepoznavanja značaja sevdalinke za Bosnu i Hercegovinu, kao najvrjednije muzičke baštine naših prostora.

Tokom godina razvijena je velika mrežu podrške i kreirano je preko 100 dešavanja u Bosni i Hercegovini i šire, te svakodnevna promocija i afirmacija sevdalinke kroz medije, nastupe i rad.

Na dosadašnjim festivalima je učestvovalo preko stotinu vrsnih interpretatora sevdalinke iz BiH, Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Njemačke, Holandije, Austrije kao i prateći orkestar kojeg čine izuzetni poznavaoci i baštinici ovog muzičkog pravca pod rukovodstvom prof. Dejana Milkunića.

Kao i do sada sa nama su vrhunski pjevači i pjevačice, donosimo vam učesnike revijalne večeri 13. Festivala Sevdalinke “Sevdalinko u srcu te nosim”:

Hanka Paldum ,Ramiza Milkunić,Snežana Đurišić,Aldino Kurić,Osman Hadžić,Adnan Nezirov,Emina Tufo ,Slađana Mandić,Fatmir Sulejmani ,Mahir Mulalić,Nihad Kantić Šike,Mirza Delić,Ringo Hamidović,Belma Huseinefendić, Pavao Anić  i Hamza Šantić.

Očekuje nas divna noć u kojoj ćemo moći  da uživamo u izvedbama najeminentnijih umjetnika i umjetnica kada je u pitanju sevdalinka.

Festival Sevdalinke “Sevdalinko u srcu te nosim” će se održati od 02. do 04. novembra 2021. godine u Tuzli.

Opširnije o Festivalu Sevdalinke “Sevdalinko u srcu te nosim” možete pročitati klikom OVDJE./Miran Kovačević/