PPU Mery Isabel: Dobar je učitelj kao svijeća-ona se troši da bi osvjetlila put za druge

Predškolske ustanove Tuzlanskog kantona obilježavaju 5.oktobar, Međunarodni dan učitelja prvog neradnog dana, pa je tako bilo i danas-u subotu, kada su se okupili na Zlaći.Osnivač prve privatne Predškolske ustanove Mery Isabel mr.sci. Sanela Bajrić Medley takođe je prisutvovala  današnjem obilježavanju ovog praznika prosvjetnih radnika.

Mr.sci. Sanela B. Medley je uputila prijedlog pohvale i dodjelu priznanja za odgajateljicu u PPU Mery Isabel Naidu Ćasurović. Prvo je prijedog naišao na odobravanje  Upravnom odboru ove privatne ustanove, a potom je prijedlog potvrđen, tj.usvojen i od strane Ministarstva za obrazovanje TK.

Prijedlog je prihvaćen i na opšte zadovoljstvo svih priznanje je stiglo u prave ruke. Danas je na Zlaći održana svečana akademija predškolkih ustanova, na kojoj je predsjednik Skupštine Udruženja privatnih  ustanova TK gosp. Said Smajilbašić uručio zahvalnicu našoj odgajateljici Naidi Ćasurović za njen uspješan rad, za požrtvovanost , odanost i odgovornost u radu.

“Kao osnivač poručujem svim prijateljima i roditeljima da ćemo i dalje nastojati raditi za dobrobit naše djece, pa smo već proširili svoj kapacitet.Kao prosvjetni radnik sa 15 godina radnog iskustva sa djecom želim istaći da je znanje moć i da djeca uče od onog koga vole! Zato ću se kao osnivač uvijek zalagati za našu djecu- da vratimo vrijednosti u naš podmladak koje gotovo kao da su se izgubile u vrtlogu modernog prestiža.I dalje ću se držati našeg mota * mi navijamo za sretno i bezbrižno djetinjstvo *, nikad nije dovoljno širokih osmjeha i velikih zagrljaja”, rekla je mr.sci.Sanela B.Medley.

Direktor PPU Mery Isabel, dugogodišnji pedagog, Mehmedalija Bajrić, kao i predsjednica Upravnog odbora Fatima Bajrić, čestitali su svim uposlenicima PPU Mery Isabel, kao i ostalim kolegama prosvjetarima, Dan učitelja 5.oktobar, s porukom Mustafe Kenana Attaturka:

“Dobar je učitelj kao svijeća- ona se troši da bi osvjetlila put za druge”./Tim za medije/