PPU Mery Isabel: Školarci obilazili gradske ustanove

Lijep sunčan dan Šklarci iz sastava PPU Mery Isabel iskoristili su u šetnji gradom i posjeti nekoliko ustanova i firmi.Posjetili su park iz Hotela Konjuh, divili se prirodi, a potom krenuli ka utvrđenom rasporedu.

„Obilazili smo naš grad, a na temu “Grad”. Posjetili smo jednu knjižaru, gdje smo se upoznali čime se ovdje bave i koji školski pribor i udžbenike mogu naši đaci kupiti.Posjetili smo jednu apoteku, da se djeca takođe upoznaju sa značajem lijekova kad se neko razboli!Zanimljiva je bila i posjeta JZU Domu zdravlja, Policijskoj upravi, a posebno je bila značajna posjeta Spomen parku“, rekla nam je osnivač PPU Mery Isabel mr.sci. Sanela B.Medley, koja se se zahvaljuje u ime kolektiva svim domaćinima jučerašnjih susreta na gostoprimstvu dječice.

Poznato je da je juče obilježen dan pogibije heroja odbrambeno oslobodilačkog rata Nesiba Malkića i dijela rukovodstva 210.brdske brigade, pa su se djeca upoznala sa likom i djelom Nesiba Malkića kraj njegovog spomen obilježja, /Tim za medije/