PPU Mery Isabel:Mališani pripremali zimnicu

Polaznici Privatne predškoske ustanove Mery Isabel, u okviru redovnih aktivnosti, imali su na programu pripremanje zimnice.Vrijedne odgajateljice nastojale su djeci pokazati kako se to radi, a ona su pažljivo slušala i praktično primjenjivala to što su im objašnjavale odgajateljice.

Osnivač ove odgojno obrazovne ustanove za naše najmlađe sugrađane mr.sci.Sanela Medley redovno prati aktivnosti polaznika ustanove i kaže o zadatoj temi:

„Pravili smo zimnicu, učili o zdravoj hrani, pa smo pustili mašti na volju i predivno se zabavili . Djecu treba od najmlađih dana učiti kako se priprema zimnica i zašto je to važno u našoj ishrani“.

U našim krajevima kiseli je kupus najvažnija zimnica iz mnogo dobrih razloga: lako ga je uzgojiti, svake jeseni bogato rodi, postupak kiseljenja je jednostavan i posve prirodan, pa su to djeca lako shvattila i praktično radila.

Takođe i paradajz za zimnicu se može pripremati na više različitih načina, pa su to, ali i druge povrtlarske kulture, djeca učila pripremati za zimu./Tim za medije/