PPU Mery Isabel:Posjeta Zemljskom muzeju Sarajevo

Predškolska ustanova Mery Isabel organizovala je za grupu “Leptirići”, djecu uzrasta od 5 do 6 godina, posjetu Zemaljskom muzeju u Sarajevu, gdje su se upoznala sa florom i faunom BIH, te divljim i domaćim životinjama.

Svakako, upoznali su i ono najbitnije- s etnologijom, bosanskom kućom, običajima u našoj državi i drugim historijskim naslijđem.

“Cilj naše ustanove jeste da se djeca upoznaju sa svojom državom, društvom u kojem živimo, o društvu koje je živjelo prije nas i civilizaciji na ovim prostorima, tako da su se djeca odvojila od elektronskih naprava, da se druže,,pružaju ruke jedni drugima, a to neće sigurno naučiti putem virtualnog svijeta. Nastojimo, kao i od samog početka, da budemo desna ruka našim roditeljima i zamjenimo ih tamo gdje to oni nisu u mogućnosti -da budu za svoje dijete zbog poslovnih obaveza koje su nažalost neizbježne u današnjem modernom svijetu”, rekla nam je Sanela B.Medley, osnivač ove ustanove.

Predškolska ustanova Mery Isabel je prva privatna ustanova sa područja Tuzlanskog kantona koja je otvorila vrata Zemaljskog muzeja glavnog grada naše nam drage i jedine BIH./Tim za medije/