Predstavnici Udruženja traheotomiranih osoba kod gradonačelnika Lugavića

-Gradonačelnik Tuzle Dr.sc. Zijad Lugavic razgovarao s predstavnicima Udruženja traheotomiranih osoba Tuzla
U nastojanju da bolje razumije i podrži potrebe onkoloških pacijenata koji su podvrgnuti hirurškim procedurama traheotomije, odnosno laringektomije, gradonačelnik Lugavić je održao sastanak sa predstavnicima Udruženja traheotomiranih osoba Tuzla.
Na sastanku je predsjednica Udruženja, dr Lejla Tokić, ljekar specijalista otorinolaringologije, predstavila rad udruženja, ističući važnost podrške za onkološke pacijente koji prolaze kroz kompleksne hirurške procedure poput traheotomije i laringektomije.
Ovo udruženje pruža neophodnu stručnu i psihološku podršku kako bi pacijenti lakše prevladali izazove s kojima se susreću nakon operacija.
Gradonačelnik Lugavić je istaknuo spremnost gradskih vlasti da podrže rad udruženja, što je od izuzetne važnosti za budući oporavak traheotomiranih osoba i za njihovu resocijalizaciju i integraciju u društvo.Posebnu pažnju u toku sastanka privuklo je obraćanje i zahvala gradonačelniku Lugaviću od traheotomiranih osoba koje su započele vježbe nadomjesnog govora.
Sastanku je prisustvovalo i medicinsko osoblje Klinike za bolesti uha, grla, nosa i hirurgiju glave i vrata UKC-a Tuzla.
Ljekari, logopedi i medicinske sestre tehničari izrazili su svoju podršku inicijativama udruženja koje su usmjerene na poboljšanje kvalitete života pacijenata nakon ovakvih operacija.Gradonačelnik Lugavić naglasio je važnost saradnje između gradske uprave, medicinskog osoblja udruženja pacijenata, kako bi se stvorili uslovi za što kvalitetniji život onkoloških pacijenata nakon navedenih hirurških zahvata.
Udruženje traheotomiranih osoba Tuzla pozvalo je traheotomirane osobe i članove njihovih porodica da se pridruže navedenom udruženju uz slogan “Progovorimo zajedno”./Udruženje traheotomiranih osoba Tuzla/