Prevareni vlasnici stanova ponovo protestuju

Nevjerovatno je ali istinito kako se i pored uplaćenih novaca za stanove ne možete useliti ni nakon 13 godina od početka gradnje.A upravo to se dešava u susjednoj Tuzli.

Prošao je i trinaesti po redu 15.maj, nakon što je počela gradnja SPO 15.maj u Tuzli. Nakon „obećanja“ Gradske uprave u januaru da ćemo useliti i obaviti tehnički prijem objekta prije 15.maja ove godine, to se do danas nije desilo.Već mjesecima ćutanje Gradske uprave u rješavanju pitanja vezanih za Direkciju za izgradnju a koja je još uvijek u većinskom vlasništvu Grada.

Do danas nije do kraja sprovedena ni ODLUKA Gradskog vijeća iz novembra 2017.godine, priključenje objekta SPO 15.maj na elektroenergetsku mrežu.Firma „Giprom“ d.o.o. (Salih i Burhan također nije ispunila svoje obaveze vezane za završetak objekta kao ni potrebnu dokumentaciju za tehnički prijem objekta.
Tužilaštvo TK i dalje ćuti po našoj krivičnoj prijavi iz oktobra 2016.godine i neimenuje krivce i nedonosi tužilačku odluku.

Stop lopovluku i kriminalu

Zato najavljujemo nove proteste u petak, 03.07.2020.godine rutom SPO 15.maj – Plato kod zgrade Jupiter. Okupljanje počinenje ispred zgrade u 13:30h, a protestna šetnja kreće u 14.00h.

Zbog trenutne situacije sa COVID-19 broj učesnika u protestnoj šetnji je ograniočen na 50 osoba. Takođe molimo sve učesnike da se pridržavaju mjera te nose maske i drže distancu od 2 metra./UK SPO 15.maj/