Priluk: Uzgajivačnici pasa Speed Agility novo priznanje

Naš poznati uzgajivač pasa Semir Klapić postiže sve zapaženije rezultate na smotrama širom regije. Proteklog vikenda u Beogradu je održana 63.međunarodna izložba pasa svih rasa. Ukupno je bilo prijavljeno 1061 pas.

Na izložbi su bili učesnici iz Amerike, Argentine, Izraela, Finske, Italije, Grčke, Francuske, Austrije, Poljske, Mađarske, Rusije, Bugarske, Ukrajine i susjedne zemlje Srbije, što dovoljno govori o kako jakoj izlozbi i konkurenciji se radi.

Sudije su imale jako težak zadatak jer su morali izabrati najbolje od najboljih, o čemu Klapić kaže:

“Mi smo izlagali našeg mladog psa, ženka Njemački ovčar duge dlake Astra Speed Agility, koja je dobila odličnu ocjenu, prvak razreda mladih i junior BOB od strane holandskog sudije Gerard Jipping. Ovo je jedna od ljepših izložbi na kojim smo bili i koja će ostati dugo u našem sjećanju. To je ujedno za nas bilo novo iskustvo. Sa ovom izložbom smo završili izložbenu sezonu za 2018. godinu, koja je za našu uzgajivačnicu bila veoma uspješna. Međutim, to nije kraj, treninzi i pripreme se nastavljaju za slijedeću godinu i nove izložbe koje počinju s početkom proljeća. Na ovoj pauzi ćemo raditi puno više, kako bi na slijedecim izložbama osvojili još bolje rezultate i uspjehe”.

Osvojena diploma i odlična ocjena u najjačoj konkurenciji za ženku Njemački ovčar potvrda je uspješnog rada Semira Klapića više od decenije./Š.G./