Priuštite djeci nezaboravni raspust

Ljetna STEM akademija u Tuzli je edukacijsko-rekreativno-zabavni program za djecu uzrasta 9 do 14 godina. Predstavlja jedinstven spoj obrazovanja u najzanimljivijim STEM oblastima – robotici i programiranju, škole jahanja i škole mini golfa.

 • Program se realizuje u dva termina:
  • 22.06.-03.07.2020. godine.
  • 06.07.-17.07.2020. godine.

Ljetna STEM akademija je podjednako namijenjena djeci koja nisu do sada pohađala naše standardne programe, ali i sadašnjim i prijašnjim polaznicima STEM akademije u Tuzli, i realizira se prema posebno razvijenom STEM programu, u kombinaciji sa školom jahanja i školom mini golfa.

Kreirali smo modularan program u kom odabirete i kombinujete module prema interesovanjima Vaše djece i odgovarajućem budžetu. Pružite svojoj djeci najbolji i najzabavniji raspust do sada, boravak u prirodi, druženje sa vršnjacima, sve ono što im je nedostajalo proteklih mjeseci, prijavom na https://bit.ly/3c0OVaN

Programi Ljetne STEM akademije:

 • Program 1: robotika + programiranje + škola jahanja + škola mini golfa (10 radnih dana – 40 časova)
 • Program 2: robotika + škola mini golfa (5 radnih dana – 20 časova)
 • Program 3: programiranje + škola jahanja (5 radnih dana – 20 časova)
 • Program 4: robotika + programiranje (10 radnih dana – 20 časova)
 • Program 5: robotika (5 radnih dana – 10 časova)
 • Program 6: programiranje (5 radnih dana – 10 časova)

O STEM akademiji

Program STEM akademije za djecu i mlade usmjeren je na razvoj logičkog razmišljanja, kreativnosti, kolaboracijskih, komunikacijskih i prezentacijskih vještina a kroz edukaciju u područjima programiranja, robotike, inženjerstva, elektronike, logike i dizajna, tehnologija u oblaku.

Sam pojam STEM dolazi iz engleskog jezika, to je akronim satkan od početnih slova četiri područja – Science (nauka), Technology (tehnologija), Engineering (inženjerstvo) i Mathematics (matematika).

Naša STEM djeca i mladi u okviru akademije uče se logici, istraživanju i promišljanju, programiranju, robotici, korištenju alata za obradu teksta, slike, zvuka i videa, upotrebi tehnologija u oblaku, sigurnoj i odgovornoj digitalnoj komunikaciji i kolaboraciji, kroz samostalan i timski rad. Naš sveobuhvatni obrazovni program STEM akademije usmjeren je ka razvoju znanja i kompetencija neophodnih svakom pojedincu u digitalnom dobu, uvodeći polaznike u svijet njihove budućnosti.

Finska poslovica kaže: „Pamtimo samo ono što smo naučili s radošću“. Ako imate dijete koje je zaigrano, željno istraživanja i želite mu obezbijediti znanja i kompetencije za snalaženje u digitalnom dobu – ovo je program za njega/nju. Ako imate dijete koje silno voli programiranje i robote – ovo je program za njega/nju, bez obzira da li već posjeduje ili ne određene digitalne vještine.

O školi jahanja

Školu jahanja realizujemo u saradnji sa Konjičkim klubom Vranac Tuzla, kroz treninge jahanja u kombinaciji sa teoretskim predavanjima, gdje ćemo djecu upoznati sa osnovama manevrisanja,  različitim tehnikama jahanja, jahačkom opreme, te osnovama o brizi i uzgoju konja.

O školi mini golfa

Školu mini golfa realizujemo u saradnji sa avanturističkim golf parkom „Eko GOLF park“ Tuzla, koji nudi dvije vrste avanturističkih golf igrališta, mini golf sa 18 polja i putting green igrališta sa 9 polja. Boravak u Eko golf parku je užitak zbog čistog zraka, prirodnog okruženja i raznovrsnosti biljne flore, a igranje na avanturističkim golf igralištima je opuštajući i izazovan doživljaj.

PRIJAVA NA LJETNU STEM AKADEMIJU:https://bit.ly/3c0OVaN