Proactive World cafe radionice: Nauka, mediji, kreativa i zabava

Kroz panel diskusije i PROACTIVE World Cafe radionice ovogodišnja konferencija, zakazana za 25 – 27. maj na Jahorini, će se baviti značajem nauke, naučne i medijske pismenosti, medijskim sadržajima i platformama, kreativnim metodologijama i alatima, i drugim važnim komunikacijskim i društvenim temama.

S ponosom najavljujemo PROACTIVE World Cafeu kom će učesnike i učesnice voditiNataša Kilibardakroz temu: Naučna pismenost – akademska privilegija ili pravo svih?, Dajana Šipraga Zlojutro s temom otoksičnosti uspjeha i filtera na društvenim mrežama te kako sačuvati mentalno zdravlje, Slađan Tomićs kojimće diskutovati da li je TikTok prilika za novinare/ke i plasiranje provjerenih sadržaja. Ko danas proizvodi vijesti i gdje da ih plasiramoodgovore ćetražiti sRobertom Čobanom, s Nerminom Zejnilovićem diskutovati je li vještačka inteligencija alat ili konkurencija,a Miloš Đajićće moderirati sesiju kako do društvenih promjena.

PROACTIVE 2023 je regionalna konferencija o komunikacijama koja već 18 godina, od 2005., okuplja stručnjake i stručnjakinje iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Evrope. Namijenjen je svima koji dolaze iz komunikacijske prakse korporacija, institucija, organizacija kao i osobama iz medija,  menadžmenta i ljudskih resursa. Ukratko, svi kojima su odnosi s ljudima i komunikacija u opisu posla.

Ovogodišnje izdanje će staviti fokus na ulogu i odgovornost komunikacijskih praksi u održivom razvoju te povećanju pismenosti – bazične, medijske, naučne i informacione. PRoWoke&Change, provocirati, probuditi i promijeniti, slogan je pod kojim će razvoju industrije doprinijeti oni koji o njoj najviše znaju: praktičari.

PROACTIVE, regionalna konferencija posvećena odnosima s javnošću i komunikacijama, održaće se od 25 – 27. maja 2023. godine na Jahorini, u hotelu Rajska dolina.

Program je dostupan na linku: https://prime.ba/proactive/program/ a link za prijave je: https://bit.ly/PROACTIVEPRoWoke.

 PROACTIVE 2023 su podržali: Coca-Cola HBC Adria, OSCE misija u BiH, Područna privredna komora Banja Luka, Cardi, medijski partneri: FENA – Federalna novinska agencija, Alternativna televizija ATV, magazin Gracija, portal posao.hr i boljiposao.com te ekskluzivni radijski partner RSG radio.

 Kontakt za više informacija: Dobrila Močević

dobrila.mocevic@prime.ba, +387 65 610 619