Produžene prijave za 3. međunarodno takmičenje harmonikaša  

Obavještavamo vas da su produžene prijave za 3. MEĐUNARODNO TAKMIČENJE HARMONIKAŠA do 02. novembra 2021. godine. Učesnici plaćaju kotizacije na info pultu na samomFestivalu. 

Festival harmonike ”Sevdalinko harmonikom opjevana” jedna u nizu od aktivnosti koja doprinosi zajedničkom cilju, a to je promocija i očuvanje “izvorne” sevdalinke.

Ovaj projekat je od velikog značaja ne samo za lokalnu zajednicu, nego državu BiH, region i šire. Ovim projektom se u velikoj mjeri doprinosi na zaštiti i promovisanju bogatog kulturnog nasleđa Sevdalinke. 3. Međunarodno takmičenje harmonikaša “Sevdalinko harmonikom opjevana” će se održati od 02. novembra ove godine u Tuzli.

Prijave harmonikaša su otvorene, a možete se prijaviti klikom OVDJE.

Za više informacija o takmičenju možete pogledati klikom OVDJE.

Informacija za učesnike o ULASKU U BOSNU I HERCEGOVINU !

  1.  Strancikoji ne moraju tijekom ulaska u Bosnu i Hercegovinu predočiti negativan nalaz testa ili potvrde su:

državljani Crne Gore, Republike Hrvatske i RepublikeSrbije, kada u Bosnu i Hercegovinu ulaze direktno iz države čiji su državljani, kao i njihova maloljetna djeca i supružnici koji su državljani drugih zemalja.

  1. Stranci koji dolaze iz zemalja Europe moraju imati negativan nalaz PCR test ail i brzog antigenskog testa na virus SARS-

CoV-2, koji nije stariji od 48 sati ako dolaz i iz zemaljaEvrope.

–  Potvrdu o cijepljenju za osobukoja je prije više od 14 dana od dana dolaska na granični prijelaz Bosne i Hercegovine primila drugu dozu cjepiva protiv COVID-19 ili je cijepljena jednom dozom prije 14 dana i više od dana dolaska na granični prijelaz  Bosne i Hercegovine, ako se radi o cjepivu  koje se prima u jedno dozi.

– Potvrdu izdatu od liječnika da je prebolio bolest COVID-19 u proteklom periodu od 14 dana do 180 dana od dana dolaska na granični prijelaz Bosne iHercegovine.

Link:

https://festivalsevdalinke.com/prijave-harmonika/