Projekt Građanin:Video predavanje o COVID-19

Učenici III-d razreda Medicinske škole u Tuzl, u okviru nastavnog predmeta Demokratija i ljudska prava imali su zadatak da realizuju Projekat \’Građanin\’ na izabranu temu.

Učenica Edina Husejnović nas je upoznala da su odabrali temu \’Vakcinacija za COVID-19\’ zbog epidemiološke situacije u kojoj se naša država nalazi zbog širenja infekcije COVID- 19, kao i zbog toga što je ova tema usko povezana sa strukom i usmjerenjem- medicinska sestra- tehničar.

“Najvažniji korak u realizaciji ovog našeg projekta jeste dobijanje podrške građana i zbog toga smo odlučili napraviti jedno video predavanje na istu temu u kojem smo obradili najvažnije informacije u vezi virusa, zaštite od njegovog širenja, razvoju vakcine, važnosti vakcinacije i slično i taj video je naišao na ogromnu podršku od strane svih profesora u našoj školi, a naročito doktora medicine koji su ga opisali kao veoma stručan i profesionalan”, rekla nam je učenica Edina Husejnović.

Cilj učenika Medicinske škole u Tuzli bio je da video predavanje o pandemiji COVID-19 vidi što veći broj ljudi, pa ga u cjelosti prenosimo na naš portal!