Prva OŠ: Obilježeli Dan nezavisnosti BiH

Danas je u Prvoj osnovnoj školi svečano obilježen Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, 1.mart.Održan je prigodan klulturno-zabavni programi, uz prethodno intoniranje državne himne BiH u izvođenju polaznika Osnovne muzičke škole.

Pomoćnica direktor Prve OŠ Meliha Kijametović se obratila parisutnim i istakla značaj praznika 1.marta:

“Građani Bosne i Hercegovine su se na referendumu opredijelili za nezavisnost BiH.Toga dana 1992. godine 64 posto građana BiH potvrdno je odgovorilo na referendumsko pitanje “da li ste zato da BiH bude nezavisna država svih njenih građana i ravnopravnih naroda”.Otuda je naša obaveza da sačuvamo ono što smo dobili u nalisjeđe, a to je nezavisnu i suvrerenui državu BiH.Mi to dobro znamo u Prvoj osnovnoj školi, naši učenici vrijedno uče i rade, pa ni uspčjesi ne izostaju, te tako postignutim rezultatima na najbolji način čuvamo tekovine Dana nezavisnosti BiH”.

Na priredbi je potom pročitana i čestitka ministarke obrazovanja Tuzlanskog kantona Fahrete Brašnjić, koja je svim učenicima, nastavnom osoblju i građanima BiH čestitala Dan nezavisnosti.

U Prvoj osnovnoj školi je bilo svečano, učenici su pjevali, recitovali, izvodili dramski program, a sve primjereno prazniku koji obilježavamo./Š.G./