Prva OŠ: Održan prigodan pretpraznički program

Večeras je u holu Prve osnovne škole Živinice održan tradicionalni program posvećen predstojećim praznicima-Božiću i Novoj godini. U programu je učestvovao veliki broj učenika koji su se predsatvili horskim muziciranjem, igrokazima, recitacijama i pjesmama, a imali smo priliku vidjeti i mlade stvaraoce na klaviru, učenike Osnovne muzičke škole.

Pomoćnik direktora Melika Kijametović je uputila čestitke učenicima, zaposlenom osoblju i građanima:

“Učenici su izveli veoma lijep program i čestitam im na tome, kao i njihovim nastavnicima koji su uložili dosta truda da organizuju ovako kvalitetan program koji je oduševio veliki broj prisutnih.Kod nas je tradicija da uoči svih praznika organzujemo prigodne programe, pa smo to učinili i sada.Čestitam svim našim učenicima, njihovim roditeljima i građanima predstojeće praznike, sa željom da nam svim bude bolje”.

Specijalni gosti večerašnje priredbe učenika Prve osnovne škole bile su članice Sekcije Zlatna dob, čija je predsjednica Nađija Hodžić pohvalila učenike i njihove nastavnike:

“Zahvaljujemo se menadžmentu škole koji nam je uputio pozivnicu da večeras prisustvujemo ovom lijepom programu. Posebne su emocije bile večeras kod nas starijih osoba, jer su neke od nas, kao i ja, nekada bile učenice ove škole i tu smo završili uspješno našu osmoljetku, tako da koristim priliku da sadašnjim generacijama učenika i nastavnika poželimo sretne predstojeće praznike”.

Narednih dana, sve do posljednjeg decembarskog dana, u našim osnovnim i srednjim školama, kao i obdaništima, bit će upriličeni prigodni kulturno-zabavni programi./Š.G./