Prva OŠ: Prijem za penzionisane prosvjetare

Danas je u Prvoj osnovnoj školi u Živinicama organizovan svečani prijem za penzionere, bivše radnike ove škole, učitelje i nastavnike.Na prijemu su im dobrodošlicu poželjeli direktor škole Omer Ramić, njegov pomoćnik Melika Kijametović i predsjednik školskog sindikata Nedim Strašević.

Među nekadašnjim aktivnim prosvjetarima bili su Veronika Petrović, Razija Ferhatebegović, Janja Arapović, Munevera Zoletić, Mirzeta Zenunović, Mira Simić, Aida Vrtagić, Milosava Gadžo, Senada Sarajlić, Semka Tulumović, Fadila Zejćirović, Merka Kakeš, Ljubica Marinković, Vildana Alagić, Enisa Paočić,  Mujo Imamović, Munib Đug i dr.Direktor škole Omer Ramić je pozdravio penzionisane prosvjetare, poželio im sretnu Novu godinu i rekao:

“Nastavljamo tradiciju ovakvih susretanja jer su to naši bivši radnici koji su dali veliki doprinos odgojno obrazovnom radu naše ustanove i mi to ne možemo zaboraviti.Mnogo cijenimo njihov rad i sve ono što su postigli, a postigli su mnogo za našu školu i naš grad, na čemu su im zahvalne brojne generacije učenika-danas vrijednih članova naše zajednice”, rekao je Ramić.

Mujo Imamović je takođe jedan od bivših prosvjetara, a povodom današnjeg prijema rekao je:

“Hvala menadžmentu škole što nas nisu zaboravili, a drago nam je da smo ponovu u školi za koju smo mnogo vezani i gdje smo proveli niz godina u radu s najmlađima.Uspomene na rad s djecom, a danas odraslim ljudima, nikada ne blijede”.

Munib Đug je jedan od onih prosvjetara koji je ovdje kao učenik završio osmoljetku, a poslije, nakon rada u Višći, dugo godina radio je u Prvoj osnovnoj školi:

“Potrefilo se da radim kao nastavnik u školi koju sam nekada pohađao kao učenik. To je poseban doživlja koji se ne može opisati.Nastojao sam zato djeci prenijeti svoja znanja i mislim da sam u tome imao puno uspjeha”.

Svoje utiske rado su prenijeli i ostali prosvjetari, zadovoljni što su se ponovo našli zajedno i razmjenili sjećanja na dane aktivnog stvaralačkog rada s najmlađima./Š.G./