Prva OŠ: Program povodom Božića i Nove godine

Danas je u Prvoj osnovnoj školi Živinice održana prigodna svečanost, sa kulturno-zabavnim programom povodom blagdana Božića i Nove godine. Raznovrsnom i zanimljivom programu, koji su pripremili učenici i nastavnici Prve OŠ, bili su prisutni, pored učenika i nastavnog osoblja, još i roditelji učenika, te predstavnici lokalne zajednice, koji su uputile čestitke za Božić i nastupajuću Novu godinu.

Učenici su i ovoga puta pokazali svoja umijeća iz muzike, glume, modernih plesova, recitovanja, horskog muziciranja, folklora, a polaznici Osnovne muzičke škole još jednom su pokazali zašto su među najboljima.Prvu tačku izveo je školski hor, a potom se prisutnima obrtio direktor Prve OŠ Omer Ramić:

“Naša škola ima dugu tradiciju obilježavanja vjerskih i državnih praznika. Ovoga puta smo se okupili da obilježimo velliki katolički blagdan Božić i nastupajuću Novu godinu. Naša škola postiže sve bolje rezultate, očekujemo veoma dobar plasman kada uskoro budu objavljeni rezultati vrednovanja rada škola, koje provodi Pedagoški zavod TK.Dio naučenog imamo priliku vidjeti i tokom ovog današnjeg svečanog programa.Svim pripadnicima katoličke vjeroispovijesti čestitam blagdan -Čestit Božić, a svima zajedno Novu godinu, u nadi da će nam svima biti još bolje”.

Tako je danas bilo u Prvoj osnovnoj škole, a početkom naredne sedmice u svim odjeljenjima održat će se prigodne svčanosti povodom 31.decembra-Dana dječije radosti./Š.G./