Prva OŠ: Učenici dobili svjedočanstva

U Prvoj osnovnoj školi danas je organizovana podjela svjedočanstava učenicima koji su završili deveti razred, tj.svoje školovanja u ovoj sredini.

Direktor Omer Ramić je zadovoljan generacijom učenika koji su završili svoje školovanje u Prvoj OŠ:

“Imali smo Dan škole na kojem smo, između ostalog, dodjelili mnogo priznanja našim učenicima koji su postigle velike uspjehe na raznim takmičenjima.Bilo je toliko priznanja da nismo mogl sve za jedan dan pa smo Dan škole slavili dva dana, a sve da bi na dostojan način se odužili za uspjehe naših učenika.Imali smo i matursko veče, a danas je došao red da se konačno oprostimo od naših maturanata, da im poželimo puno uspjeha u daljem školovanju.Imamo 90 maturanata, koji su dans dobili svjedočanstva o uspješno završenom devetom razredu, a dobili su i svjedočanstva o završenom VI,VII i VIII razredu, kao i list profesionalne orijentacije i pedagoški karton.Svakaka, dodjelit ćemo diplomu učeniku generacije Tariku Čerkezoviću i diplome učenicima koji su imali sve petice tokom svog školovanja.Tokm mjeseca marta u prve razrede smo upisali 135 učenika, razvrstanih u pet odjeljenja, tako da u narednu školsku godinu ulazimo sa više učenike od tekuće školske godine”, rekao nam je diretkor Ramić.

Čestitke učenicima povodom završetka školovanja u Prvoj OŠ uputila je i Meliha Kijametović,pomoćnik direktora,  koja je uvijek bila uz njih i pomagala im u postizanju uspješnih rezultata tokom svog školovanja.

Razredne starješime su dijelile, uz potpise učenika, svejedočanstva i drugu potrebnu dokumentaciju, a sve to organizovano je u sali tjelesnog odgoja.Već danas počeo je prvi upisni rok u srednjim školama, pa će svi moći na vrijeme podnijeti zahtjeve za upis.Razgovarali smo s učenicima o njihovim planovima i željama za dalje i evo šta su kazali!

Maida Bašić:
“Prvo da kažem da sam odlična učenica i da mi je želja upisati Medicinsku školu u Živinicama.Humanost je moja orjentacija, a to se najbolje može kada pomažete ljudima kada im je najteže”.

Ajdin Čivić:
“Bavim se modom i moja je želja da upišem Frizersku školu u Živinicama.Mislim da je to posao sadašnjosti i budućnosti u kojem želim uspjeti”.

Mahir Seferović:
“Oduvijek sam se divio automobilima i moja je želja da postanem dobar automehaničar.Danas svi imaju vozila i uvijek će trebati dobrih majstora da ih održavaju, a ja već poznajem neke tajne automehanike, pa ću upisati Mješovitu srednju školu Živinice”.

Lejla Šarić:
“Odavno mi je želja da upišem Medicinsku školu u Živinciama i nadam se da će mi se ta želja ostvariti, pošto sam odlična učenica, tako da ne bi trebalo biti smetnji”.

Tarik Selimović:
“Imam mnogo saznanja o uspjesima Mješovite srednje škole Živinice i želim se upisati, da postanem mašinski tehničar.Ta škola posjeduje kvalitet, učenici su osvajali najviša mjesta na državnim takmičenjima, tako da nemam dileme”./Š.G./