Prva OŠ: Uspjelo Veče harmonike

Odavno je prerasla u tradiciju manifastacija koja se organizuje pod naslovom Veče harmonike.Riječ je o mladima Osnovne muzičke škole koja djeluje pri Prvoj osnovnoj školi.

Sinoć su posjetioci ove uspjele kulturne manifestacije imali priliku vidjeti niz uspjelih izvedbi mladih umjetnika, o čmu profesor Haris Muminović kaže:

“Koncert Veče harmonike smo s nestrpljenjem čekali jer smo ove godine osvojili do sada najveći broj nagrada i željeli smo našu publiku uvjeriti s koliko uspjeha su naši učenici ovladali instrumentom kakav je harmonika.Obišli smo mnogo država i gradova i u naše Živinice donijeli 33 prve nagrade, 9 drugih i jednu treću nagradu.Od tog su tri pehara, 10 laureata i dvije specijalne nagrade”.

Mladi živinički umjetnici prošli su Grac, Bijeljinu, Tuzlu, Ugljevik,Bihać, Beograd i Brčko, a sinić su se uspješno predstavili i živiničkoj publici.Za sve ove uspjehe zasluge pripadaju profesorima Sabini i Harisu Muminoviću.

Sinoćni koncert se odvijao u dva dijela:prvi dio su bila djela klasične muzike, a drugi je koncert bio revijlanog karaktera.Kao gosti pojavili su se Anja Mujagić i Ajla Muminović iz klase profesorice Slađane Dedić./Tim za medije/