Prva OŠ:Ispraćeni maturanti uz zvuke Konjuhove glazbe

Ulicama grada prošetali su se maturanti Prve osnovne škole.Predvođeni Duvačkim orkestrom Konjuh maturanti su krenuli od svoje škole, te pored kapije firme Konjuh, potom Ulicom Oslobođenja, te pored zgrade gradske uprave, sve do Bosanskog kulturnog centra.

Za to vrijeme brojni roditelji, familija i prijatelji došli su da isprate naše mlade sugrađane.Nakon šetnje ulicama grada maturanti su odsjeli u Hotelu President, gdje su nasatavili druženje.

Direktorica Prve OŠ Senada Bojagić o svojim maturantima kaže:

“Bila je to veoma dobra generacija naših učenika, koja je postigla značajne rezultate u nastavi, ali i na mnogim takmičenjima iz raznih nastavnih predmeta, sporta, kulture i drugih oblasti.Ispratili smo sto maturanata, koji su bili razvrstani u četiri odjeljenja”.

Među maturantima je i učenica generacije Lejla Beširević.Na ispraćaj je pozvana i njena učiteljica Milica Mavrović, koja je puna hvale za ovu maturanticu:

“Lejli želim sve najbolje u nastavku školovanja.Zaista je bila odlična i dalo se još u nižim razredima prognozirati da će se ona boriti za najvišu školsku titulu, tj.učenicu generacije Prve osnovne škole.Čestitam joj na tom velikom uspjehu”.

Maturantica Lamija Đogić još se nije opredjelila gdje dalje!

“Puno sam razmišljala, ima nekoliko sednjih škola koje su još na razmatranju.Ali, što se bliži vrijeme za predaju zahtjeva za upis, morat ću se opredjeliti, vjerovatno u zadnjem trenutku”.

Ismar Nišić zna na koju će stranu usmjerenja nakon osnovne škole i o tome kaže:

“Upisat ću Ugostiteljsko turističku školu u Tuzli.To je odavno moja želja i sigurno je da ću u toj školi naučiti mnogo toga što me zanima, posebno kada je kulinarstvo u pitanju”.

Amar Salihović se još dvoumi oko nastavka školovanja, ali!

“Svi su izgledi da ću upisati Medicinsku školu, ali još ću razmisliti do trenutka kada moram donijeti konačnu odluku”./Š.G./