Prva OŠ:Matursko veče za oproštaj

Večeras su učenici devetih razreda Prve osnovne škole organizovali svoje matursko veče i tako se oprostili od škole u kojoj su proveli svoj obrazovni put u prvoj fazi školovanja.Osim učenika , pred Prvom osnovnom školom okupio se veliki broj rodbine, prijatelja i svakako, nastavnika s kojim su učenici drugovali u proteklih 9 godina.

Nakon održane prozivke po odjeljenjima maturanti su krenuli Školskom ulicom, a potom su stigli do Bosanskog kulturnog centra, odakle su autobusima stigli u Hotel President i uz muziku priredili nezaboravno vele.

Direktor Prve osnovne škole Avdo Memić hvali maturante i ističe da su postigli izuzetne rezultate:

“Veoma smo zadovoljni s ovom izuzetnu uspješnom generacijom učenika.Vrijedno su učili i svoje znanje su pokazali na raznim takmičenjima, te su osvajali značajna mjesta.Čestitam im na postignutom uspjehu, jer od 96 učenika u četiri odjeljenja svi su uspješno završili deveti razred”, kaže direktor Prve osnovne škole Avdo Memić.

Pred maturantima je mnogo zadataka, što je najvažnije trebaju se opredjeliti na koju će stranu, gdje nastaviti dalje školovanje.Neki će u gimnaziju, medicinsku ili neku drugu školu ili zanat, a ima ih manji broj koji se još nisu opredjelili!/Š.G./