Prva OŠ:Obilježili Međunarodni dan planina

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana planina, koji se u svijetu obilježava 11.decembra, Ekološka sekcija Prve osnovne škole Živinice danas je organizovala Okrugli sto čija tema je bila “Upoznajmo planine“.

Učesnici Okruglog stola,zaljubljenici prirode Ekološki savez “Eko – Zeleni” Tuzlanskog kantona- predsjednik saveza prof.dr.sc.Muhamed Omerović, članovi Planinarskog društva Drenik Živinice Rasim Užičanin i Husejn Redžić,voditeljica Saliha Paočić i učenici članovi Ekološke sekcije OŠ Bašigovci, u ulozi organizatora voditeljica Mirzeta Abadžić i učenici članovi Ekološke sekcije, direktorica Prve osnovne škole Živinice Senada Bojagić,pomoćnik direktora Omer Ramić, pedagog škole Mirsad Đuzdanović, učiteljica Elzina Hajdarević Spahić su razgovarali o planinama, o njihovom značaju, njenim ljepotama i kako čovjek utiče na planinu, a kako planina na čovjeka.

Pjesmom i recitacijom učenici su poslali poruke sa današnjeg skupa. Organizator Okruglog stola voditeljica Ekološke sekcije Prve osnovne škole, profesorica Mirzeta Abadžić, je poručila:

„Planine su naš nepresušni izvor nadahnuća, ljepote i zanimljivih znanstvenih spoznaja,svaki novi dolazak na planinu nova je spoznaja i divljenje bogatstvu biljnog svijeta. Sutra, kao i svakog drugog dana idemo svi na planinu”./Tim za medije/