Prva OŠ:Održano uspjelo Kantonalno takmičenje iz biologije

Nakon što su održana školska takmičenja iz nastavnih predmeta u prvom krugu, tj.općinska/gradska takmičenja, u toku su takmičenja onih najbojih učenika koji su izborili svojim znanjem da se ogledaju i na nivou Tuzlanskog kantona.

Tako je danas Prva osnovna škola Živinice bila domaćin najboljim učenicima iz biologije.Na takmičenju je učestvovalo ukupno 60 učenika, koji su pkazali da su zasluženo izborili pravo da učestvuju i na ovom višem nivou.Nakon pozdravnih riječi direktora Prve osnovne škole Avde Memića, prisutnima se obratio direktor Pedagoškog zavoda Izet Numanović.

“Učenici takmičari su pokazali veoma dobro znanje iz biologije, a oni najbolji stekli su pravo da učestvuju na takmičenju najboljih na nivou Federacije Bosne i Hercegovine.Moram pohvaliti zaposlene Prve osnovne škole , koji su učinili sve što je bilo potrebno da ovo takmičenje u potpunosti uspije, te je zato kolektivu uručena Zahvalnica”, rekao je Numanović.

Najbolji učenici nagrađeni su diplomama koje će ih podsjećati na veliki uspjeh koji su postigli u Živinicama, a nama preostaje da im poželimo još mnogo ovako lijepih rezultata tokom svog školovanja.