Prva OŠ:Učenici prvih razreda posjetili Aerodrom “Tuzlu”

U okviru realizacije nastavne teme “Saobraćaj – vrste saobraćaja”, učenici I razreda su sa svojim učiteljicama posjetili Međunarodni aerodrom “Tuzla” u Dubravama Gornjim.
Učenike su dočekali i toplo pozdravili izvršni direktor Mirnes Vejzović, tata našeg druga Ahmeda i zaposlenici aerodroma, koji su ih vodili tokom cijele posjete. Učenici su se ovom prilikom upoznali sa načinima kontrole koja se provodi na aerodromu.

Policijski službenici proveli su dječake i djevojčice, njih 112, kroz službene prostorije aerodroma, te su imali priliku vidjeti kako se obavlja kontrola pasoša i sigurnosna kontrola putnika i prtljaga. Vidjeli su i polijetanje aviona za grad Bazel u Švicarskoj.

Nakon odlaska aviona prešli su do vatrogasnog odjeljenja gdje im je šef vatrogasne ekipe govorio o zadacima i ulozi vatrogasne ekipe na aerodromu. Vidjeli su i kako se iz vatrogasnog kamiona izbacuju vodeni topovi prilikom gašenja požara. Nakon edukacije dobili su kroasane i sokiće.

Ovo je bio poseban dan za učenike. Radost i zadovoljstvo na licima djece je neprocjenjivo. Na kraju posjete učtivo su se zahvalili osoblju aerodroma i vatrogasnoj ekipi koja im je omogućila ovakav nezaboravan dan.

Zahvaljujemo se na sjajnoj prezentaciji zračnog saobraćaja koja je od velikog značaja za djecu. Granična policija i zaposlenici na aerodromu otvorenim vratima podržava kvalitetniju prezentaciju i usvajanje nastavnih sadržaja. Učenici su uživali i ono što su vidjeli zauvijek će im ostati u sjećanju./JU Prva OŠ/