PU Živinice:U pretresu pronađena opojna droga

Juče su policijski službenici Uprave policije/Sektor kriminalističke policije/Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, u saradnji sa policijskim službenicima PS Živinice, postupajući po naredbi Općinskog suda u Živinicama, izvršili pretres stana, pomoćnih prostorija i putničkog motornog vozila koje koristi A.R., rođen 1993.godine iz Živinica.

Tom prilikom su pronađeni slijedeći predmeti: 1 veće pvc. pakovanje sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 3 veća pvc.pakovanje sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 33 manja pvc.pakovanja sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 1 digitalna vaga, 1 pištolj, 11 komada metaka, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Nakon izvršenog pretresa A.R. je lišen slobode i priveden u službene prostorije radi kriminalističke obrade, te će danas (24.01.2022.godine), uz Izvještaj, biti predat Kantonalnom tužilaštvu, na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238.Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine./MUP TK/