Radionica u okviru projekta Urbane bašte i permakultura

Ako razmišljate o kreiranju sopstvene bašte (na balkonu, terasi, vrtu…) ili ste pak započeli izradu iste, ovo je super prilika za vas. Vrijeme je za planiranje bašte koja će nam davati plodove sljedeće godine.
Permakultura se bavi baš time. Ona osmišljava i razvija sistem te primjenu etičkih smjernica i načela za planiranje, projektovanje i održavanje održivih životnih prostora ljudi u skladu s prirodom.

U okviru projekta Urbane bašte i permakultura i Džumbus Festivala a sve uz podršku Ambasade Republike Francuske, Tuzla Live Udruženje vas poziva da u nedjelju 17.jula, prisustvujete radionici  pod nazivom „Razmišljate o bašti?“ .

Tri ključna načela permakulture su: briga o zemlji, briga o ljudima i vraćanje viškova. Ova načela su dovoljan doprinos vama a i okolišu , stoga, bili vi baštovani s iskustvom ili baštovani početnici, pozivamo vas na druženje 17. jula u urbanoj bašti na adresi Kula br. 61. Vrata su otvorena za sve željne još poneke informacije, druženja a i razmjene iskustava. Pričati ćemo o neophodnim pripremama, početničkim greškama i strategijama koje će osigurati da vam vaša buduća bašta za vaš trud i rad uzvrati izobiljem zdravih proizvoda.

Rezervišite za sebe nedjelju  17.jula, i jedan od termina radionice, jutarnji termin od 9 do 10h ili popodnevni od 18 do 19h i dođite na radionicu, na adresu Kula br.61, a ako imate kakvih pitanja, slobodno nazovite na telefon 062.761.331./Jelena Husanović/